Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vekkulit sämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

noin 20 kpl

  • 4 dl appelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
  • 250 g maitorahkaa (1 tlk)
  • 50 g hiivaa
  • 6 dl Myllyn Paras Vekkuli neljän viljan pikahiutaleita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl juoksevaa hunajaa
  • n. 8 dl emännän puolikarkea vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Kuumenna neste aika kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota hiiva ja lisää sitten hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

Leivo taikina pitkäksi paksuksi tangoksi ja jaa se 20 osaan. Leivo palasista haluamiasi muotoisia sämpylöitä: nalleja, perhosia, kissoja, koiria, pässejä, hiiriä, pupuja, mitä vain keksitkin! Kohota valmiina sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Voitele sämpylät vedellä tai maidolla. Tee hahmoille silmiä ja suita erilaisilla pähkinöillä, manteleilla, kuivatuilla hedelmäpaloilla jne.

Yhdessä leipominen on hauskaa! Vekkuli-hiutaleilla saat monipuolisesti neljää eri viljaa sämpylöihin: ruista, kauraa, ohraa ja vehnää. Tee sämpylätaikina juuresta, eli valmista ensin löysä taikina ja anna sen käydä. Vekkuli sämpylöiden pyörittelyssä pitää käyttää mielikuvitusta, muotoile taikinasta nalleja, perhosia tai ihan mitä haluat!

Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Viljaviikon lettileipäAamulla leivottavat sämpylätRahkasämpylätSaaristolaisleipä tai -sämpylätJyvä-sämpyläsolmutPehmeät sämpylät puurosta
SämpylätKevytKananmunatonMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät