Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vehnäkranssi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikea manteleilla, appelsiinilla ja kookoksella täytetty juhlakranssi. Jos haluat, säästä hieman mantelilastuja ja ripottele ne koristeeksi ennen paistamista.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 kranssiin

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa, 37-asteista
  • 75 g voisulaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 dl jauhettua mantelia
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 pss silputtua appelsiininkuorta
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Liuota hiiva maitoon ja lisää muut ainekset, työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa, peitä ja kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Kaulitse pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja ripottele päälle täytteet. Kääri rullalle. Muotoile rullasta kranssi ja laita se leivinpaperille pellille. Leikkaa siihen syviä viiltoja 2 cm välein. Laita syntyneet kaistaleet joka toinen oikealle, joka toinen vasemmalle. Peitä ja kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Anna kranssin jäähtyä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

KahvikranssiSuloiset reikäkakutPomeranssileipäMantelipalmikkoTäytetyt sahramipullatHieno mantelikranssi
PullatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku