Vehnäkranssi

Tämä on oikea manteleilla, appelsiinilla ja kookoksella täytetty juhlakranssi. Jos haluat, säästä hieman mantelilastuja ja ripottele ne koristeeksi ennen paistamista.

1 kranssiin

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl maitoa, 37-asteista
  • 75 g voisulaa
  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 dl jauhettua mantelia
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 pss silputtua appelsiininkuorta
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Liuota hiiva maitoon ja lisää muut ainekset, työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa, peitä ja kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Kaulitse pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja ripottele päälle täytteet. Kääri rullalle. Muotoile rullasta kranssi ja laita se leivinpaperille pellille. Leikkaa siihen syviä viiltoja 2 cm välein. Laita syntyneet kaistaleet joka toinen oikealle, joka toinen vasemmalle. Peitä ja kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Anna kranssin jäähtyä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.