Vegepyttipannu linsseillä
Pyttipannu on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi herkullisimmista ruoista, joita voit tarjoilla. Jos sinulla on kotona muita vihanneksia tai juureksia kuin reseptissä mainitut, voit hyvin käyttää niitä, sillä tähän sopii lähes kaikki. Tarjoile mangochutneyn kanssa tai perinteisesti HP-kastikkeen ja säilykepunajuurten kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
- 2 dl vihreitä linssejä
- 4 normaalikokoista perunaa
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- ½ purjo
- 4 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- hienonnettua persiljaa koristeluun
Valmistusohje
1. Keitä linssit pehmeiksi, n. 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita linssit sivuun odottamaan.
2. Kuori ja puhdista vihannekset ja juurekset, kuutioi tasakokoisiksi. Paista sipuli ja purjo öljyssä ja laita sivuun.
3. Paista perunat, porkkana ja juuriselleri pehmeiksi, n. 10 minuuttia. Lisää sipuli ja linssit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kaiken lämmetä läpikotaisin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan