Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vegelasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 12 lasagnelevyä (200 g)
  • 250 g kokonaista, pakastettua pinaattia
  • 2 ½ dl maitorahkaa
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suola
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 8 dl kevytmaitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua muskottia
  • 2 dl kevyttä juustoraastetta gratinointiin (10%)

Valmistusohje

1. Täyte 1: Sulata pinaatti ja hienonna se karkeasti. Sekoita maitorahkan ja juustokuminan kanssa. Asettele kerros lasagnelevyjä uuninkestävän vuoan pohjalle. Levitä pinaattirahka päälle. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Täyte 2: Hienonna sipuli. Sekoita sipuli, tomaattimurska, puristettu valkosipuli, suola, mustapippuri ja oregano kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Asettele kerros lasagnelevyjä pinaattirahkan päälle ja levitä tomaattikastike levyjen päälle.

3. Béchamelkastike: Vatkaa vehnäjauhot tilkkaan maitoa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa mukaan loput maidosta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila liedeltä, lisää kananmuna, suola ja jauhettu muskotti. Asettele kerros lasagnelevyjä tomaattikastikkeen päälle. Kaada päälle béchamelkastike ja ripottele päällimmäiseksi juusto.

Tämä on kevyt mutta herkullinen lasagne kaikille, jotka laskevat kaloreita. Tulet varmasti täyteen tästä ruoasta, sillä sitä voi syödä vaikka millä mitalla ilman, että paino nousee. Tarjoile valkokaalisalaatin kera.

4. Paista uunin alatasolla n. 40-45 minuuttia.

Lisää aiheesta:

KasvislasagneKasvisgratiini falafelin keraLasagne BéchamelLammaslasagneVegetaarinen gourmetlasagneGratinoidut cannellonit pinaattiraejuustotäytteellä
KasvislasagnePastat ja nuudelitKevytKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne
  • 25.02.202209:06
    Lasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 27.01.202013:04
    Moussaka

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 29.01.201814:27
    Lasagne

    Kasvislasagne

  • 25.10.201614:16
    Pääruoat

    Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkana-kesäkurpitsalasagne