Vegaanin joulukinkku eli seitanpaisti

Alkuperäinen ohje kirjasta Inna Somersalo: Yllin kyllin - herkkuja isolle ja pienelle joukolle, Moreenikustannus 2008 Kuva: shutterstock

Ainekset

  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 1 dl gram- eli kikhernejauhoja
  • 1 dl soijajauhoja
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl öljyä
  • 2,5 dl vettä

Marinadi

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl (omena)viinietikkaa
  • 0,5 dl vettä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti. Muotoile paistiksi.

Sekoita marinadin ainekset. Pyöritä paisti marinadissa ja jätä maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli kylmässä. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.

Kääri paisti folioon ja paista 175 asteessa noin tunti uunin keskitasolla. Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua, parhaimmillaan se on kylmänä seuraavana päivänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja