Vegaanin joulukinkku eli seitanpaisti
Alkuperäinen ohje kirjasta Inna Somersalo: Yllin kyllin - herkkuja isolle ja pienelle joukolle, Moreenikustannus 2008 Kuva: shutterstock
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl vehnägluteenijauhoja
- 1 dl gram- eli kikhernejauhoja
- 1 dl soijajauhoja
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 0,5 tl inkiväärijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 dl soijakastiketta
- 0,5 dl öljyä
- 2,5 dl vettä
Marinadi
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl (omena)viinietikkaa
- 0,5 dl vettä
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti. Muotoile paistiksi.
Sekoita marinadin ainekset. Pyöritä paisti marinadissa ja jätä maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli kylmässä. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
Kääri paisti folioon ja paista 175 asteessa noin tunti uunin keskitasolla. Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua, parhaimmillaan se on kylmänä seuraavana päivänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti