Vegaanin joulukinkku eli seitanpaisti

Alkuperäinen ohje kirjasta Inna Somersalo: Yllin kyllin - herkkuja isolle ja pienelle joukolle, Moreenikustannus 2008 Kuva: shutterstock

Ainekset

  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 1 dl gram- eli kikhernejauhoja
  • 1 dl soijajauhoja
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl öljyä
  • 2,5 dl vettä

Marinadi

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl (omena)viinietikkaa
  • 0,5 dl vettä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti. Muotoile paistiksi.

Sekoita marinadin ainekset. Pyöritä paisti marinadissa ja jätä maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli kylmässä. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.

Kääri paisti folioon ja paista 175 asteessa noin tunti uunin keskitasolla. Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua, parhaimmillaan se on kylmänä seuraavana päivänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!