Veeran perunakakku
Muussaa perunat mielellään haarukalla, jotta siihen jää sattumia. Koristele pinta haarukalla tai veitsellä ennen kuin sihtaat sille korppujauhot.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg vastakeitettyjä perunoita ilman kuoria
- 2-3 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 50 g voita
- muskottia
- korppujauhoja
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Muussaa perunat kulhossa. Lisää munat, voi, kerma, sekoita ja mausta. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja.
3. Paista juuri uunin alatason alla n. 30 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa