Vatsalaukkua firenzeläiseen tapaan
Julkaistu
Trippa alla fiorentina saa juhlasi taatusti painumaan vieraiden mieleen.
4 hengelle
- 800 grammaa vatsalaukkua puhdistettuna, keitettynä ja suikaloituna
- 280 grammaa kuorittuja luumutomaatteja
- selleri, porkkana ja sipuli pilkottuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 6 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 120 ml vastaraastettua parmesaania
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy kasarissa, ruskista vihannekset kevyesti.
- Lisää lihasuikaleet ja keitä niitä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
- Lisää kaltatut luumutomaatit ja murskaa ne haarukalla.
- Anna seoksen kypsyä noin viisitoista minuuttia tai niin kauan, kunnes kastike on sakeutunut.
- Ota kasari pois levyltä ja lisää parmesaaniraaste. Sekoita hyvin ja tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit