Vatsalaukkua firenzeläiseen tapaan

Trippa alla fiorentina saa juhlasi taatusti painumaan vieraiden mieleen.

4 hengelle

  • 800 grammaa vatsalaukkua puhdistettuna, keitettynä ja suikaloituna
  • 280 grammaa kuorittuja luumutomaatteja
  • selleri, porkkana ja sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 120 ml vastaraastettua parmesaania
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy kasarissa, ruskista vihannekset kevyesti.

- Lisää lihasuikaleet ja keitä niitä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.

- Lisää kaltatut luumutomaatit ja murskaa ne haarukalla.

- Anna seoksen kypsyä noin viisitoista minuuttia tai niin kauan, kunnes kastike on sakeutunut.

- Ota kasari pois levyltä ja lisää parmesaaniraaste. Sekoita hyvin ja tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat