Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikansyltty

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vasikansyltty, vastakeitetyt uudet perunat ja punajuuret on fantastisen hyvä kesälounas.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Yksi vuoallinen

  • 1 ½ kg vasikanlihaa luineen
  • 1 rkl suolaa
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 6 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 1/3 purjoa

Lisäksi

  • pitkänomainen leipävuoka

Valmistusohje

1. Huuhtele liha runsaassa kylmässä vedessä ja laita se pataan. Kaada päälle sen verran vettä, että liha juuri peittyy. Suolaa, kiehauta, kuori vaahto hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä. Kuori ja paloittele porkkana ja purjo ja lisää ne sekä pippurit ja laakerinlehti, kun liha on kiehunut 30 minuuttia. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä kansi päällä, kunnes liha on mureaa ja alkaa irrota luista. Se vie kaikkiaan noin 1 ½ tuntia.

2. Nosta liha padasta ja irrota luut ja rustot. Pakkaa liha kulhoon, pane paino päälle ja anna lihan jäähtyä. Leikkaa kylmä liha kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja kaada se takaisin tiskattuun pataan. Keitä lientä kokoon, niin että sen määrä vastaa puolet lihan määrästä. Nosta lihakuutiot liemeen, kiehauta ja kuori vaahto huolella. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä ja kaada seos vedellä huuhdeltuun pitkänomaiseen vuokaan.

3. Jäähdytä sylttyvuoka vesialtaassa, jossa on jäitä. Sekoita lihasylttyä muutaman kerran jäähtymisen aikana. Pane se hyytymään jääkaappiin 24 tunniksi ennen tarjoilua. Vasikansyltty pitää säilyttää kylmässä. Tarjoile etikkapunajuurten tai -kurkkujen kanssa.

Lisää aiheesta:

Luumusilavoitu kyljysriviKotitekoinen vasikansylttyLammasta ja juureksiaRiimisuolattua härkää vihannespedilläSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaLampaanreittä tillikastikkeessa
Suolainen hyytelöKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia