Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Misotahnassa grillattua porsaan kassleria, punakaalislaw aurajuusto-wasabimajoneesilla, sekä mangohilloke, Miikan resepti

MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

Ainekset

  • porsaan kassleria
  • wasabia
  • seesaminsiemeniä
  • punakaalia
  • 3 rkl aurajuustomurua
  • 1 kananmuna
  • 2 oliiviöljyä
  • 1 mango
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl misotahnaa
  • suolaa
  • pippuria
  • hunajaa
  • ½ limen mehu

Valmistusohje

Leikkaa punakaali ohueksi ja aseta jääveteen odottamaan. Ota porsaan kassler ja leikkaa siitä noin 1,5 cm paksuisia pihvejä. Hiero suolaa pintaa molemmin puolin ja jätä vielä huoneenlämpöön. 

Aloita tekemään mangohilloke niin, että leikkaat mangon siemenen mukaisesti ja viillät mangon lihaan kuutio muodon. Näin voit irrottaa hedelmän lihan helposti lusikalla kaapimalla ja asettaa ne suoraan kattilaan lämmönpäälle. Lisää mangoille vesi sekä hunaja, mutta lisää limen mehu vasta kun seos alkaa kuplimaan. Keitä seosta kasaan ja maista tarvitseeko lisää happoa, jos mango on todella makeaa.

Kuumenna öljy pannulla, lisää kasslerit pannulle ja kypsennä lihaa, mutta älä paista vielä haluttuun lämpötilaan. Painele misotahnaa lusikalla lihan pintaan ja voitele lihaa sillä pannulla paistaessa. Kun liha on saanut väriä ja miso on paahtunut, ota lihat pois, sillä ne grillataan hibachi grillissä valmiiksi ennen tarjoilua. 

Valmista majoneesi lisäämällä kananmuna, öljy ja wasabi tahna sauvasekoittimen kulhoon ja emulsoi sauvasekoittimella. Kun koostumus on majoneesimainen lisää aurajuustot sekaan ja aseta jääkaappiin odottamaan esillepanoa.

Ota levännyt liha valmiiksi, laita grilliin ja tee misotahnasta ja soijakastikkeesta marinadi, jolla voitelet  lihan grillissä. Grillaa kunnon pinta ja voitele marinadilla molemmin puolin. Tarkkaile lämpötilaa ja kääntele tarvittaessa useamman kerran, kunnes pinta hiillostuu. Jos löytyy mittari voit tarkistaa kasslerin sisälämpötilan ja sen voi jättää 65-70 asteeseen. 

Siirrä lihat grillistä pois ja leikkaa varovasti siivuiksi. Laita liha lautaselle nätisti ja lisää punakaali slaw sekä kaada aurajuusto wasabi majoneesi slawn päälle. Lisää lusikalla mangohilloketta tuomaan raikkautta ja makeutta, sekä laita lihan päälle seesaminsiemeniä. Voit myös koristella muilla yrteillä tai kasviksilla annosta näyttävämmäksi. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua peuran fileetä, salotti-kirvelimoussea, sekä kirvelivoissa paistettua herkkusientä ja salottisipulia, Miikan reseptiMasterChef Suomi: Yrttimanteli kuorrutettua lampaankaretta, peruna-palsternakkamuusia ja demi-glace-kastiketta sekä pikkelöityjä retiisejä, Miikan reseptiMasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiRuijanpallasceviche
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti