Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paistettua lohta, hollandaisea, tankoparsaa, paistettua fenkolia, kukkakaalipyrettä ja kirveliöljyä , Sofian resepti

mtv
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

Ainekset

  • hyvänkokoiset lohenpalat
  • 4 tankoparsaa
  • pala fenkolia
  • ½ kukkakaali
  • purjon valkoinen osa
  • 1 pnt Järvikylän kirveliä
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • Valio normaalisuolaista voita
  • 3 keltuaista
  • 1 valkuainen
  • väkiviinaetikkaa
  • suolaa
  • Järvikylän orvokkeja

Valmistusohje

Fileoi lohi, ota ruodot pois ja leikkaa hyvän kokoiset palaset. Kuivaa talouspaperilla ja laita suolaa päälle. Paista voissa matalalla lämmöllä 50 asteiseksi nahkapuoli alaspäin. Käännä vielä ympäri pieneksi hetkeksi.

Kuullota reilussa voissa paloiteltua kukkakaalia ja purjoa. Lisää kermaa n. 1,5 dl. Mausta suolalla. Kun kasvikset ovat pehmenneet, laita ne blenderiin ja aja tasaiseksi. Laita massa sifoniin ja lisää valkuainen. Pursota lautasen reunalle kukkakaalipyrettä.

Laita blenderiin öljy ja ruukku kirveliä (jätä muutama vihreä lehti annoksen koristeluun) lisää suolaa ja varovainen loraus etikkaa. 

Paista fenkolit pannulla reilussa voissa pehmeiksi ja osittain ruskeiksi.

Laita vettä kiehumaan ja keitä parsoja 2min. Laita jääveteen hetkeksi, ettei väri kärsi.

Valmista hollandaisekastike ensin vaahdottamalla keltuaiset. Lisää pieni loraus etikkaa ja vettä. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Sulata voi kattilassa. Anna seistä muutama minuutti. Valuta kirkas voi varovasti toiseen astiaan siten, että sakka jää kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja valuta 150 g sulaa voita tipottain sekaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettu kananrintafile, Valtterin reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun reseptiMasterChef: Titanic – Ellan reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti