Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Pannulla paistettu kananrintafile, Valtterin resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 kananrintafile
  • 200 g maa-artisokkaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 100 g voita
  • ¼ sipuli
  • 1 keltuainen
  • 1–2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3–4 rkl vettä
  • 1 rkl rakuunaa
  • suolaa ja pippuri maustamiseen

Valmistusohje

Pese ja kuori maa-artisokat. Lisää kattilaan maidon kanssa ja mausta suolalla. Keitä hiljalleen, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä ja soseuta blenderissä. Lisää keittämiseen käytettyä maitoa, kunnes rakenne on hyvä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Mausta kanan rintafile suolalla ja pippurilla ja jätä maustumaan noin 20 min. Paista pannulla keskilämmöllä nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on kauniin kullanruskea ja rapea. Käännä ja jatka miedolla lämmöllä, kunnes kana on kypsää. Viimeistele voilla ja rakuunalla.

Hienonnettu sipuli kuullotetaan miedolla lämmöllä voissa läpikuultavaksi ja maustetaan pippurilla. Lisää joukkoon viinietikka ja vesi, redusoi puoleen. Redusoinnin aikana sulata voi. Erottele kulhoon keltuainen ja siivilöi redusoitu neste joukkoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja jatkuvasti vatkaten saosta seos kuohkeaksi. Ole varovainen lämpötilan kanssa, ettei kananmuna mene kokkeliksi. Saostettuun kastikepohjaan lisätään sulatettua voita pienissä erissä koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus on kiiltävä ja paksu. Tarkista suola ja happo ja viimeistele hienonnetulla rakuunalla.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua lohta, hollandaisea, tankoparsaa, paistettua fenkolia, kukkakaalipyrettä ja kirveliöljyä , Sofian reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Mausteinen Lihapata, Then reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Amelie – Santun resepti Uppomunia ja pekonia
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti