Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikanpyyt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • 400 g vasikanlihaa
  • 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl lihalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • puolukkasurvosta tai -hilloa

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista kuoret ja murenna leivät yleiskoneen kulhoon tai muuhun sekoittimeen. Kaada päälle maito ja jätä likoamaan, kunnes leipä on pehmennyt. Leikkaa liha kuutioiksi ja lisää ne sekä muna, persiljan lehdet (ei varsia!), suola ja vastajauhettu pippuri leipämassan päälle. Hienonna liha muutamalla sykäyskytkimen painalluksella ja anna sitten koneen pyörittää massaa 5 sekuntia hiljaisella nopeudella.

2. Muotoile kostutetulla lusikalla kämmenenpohjalla massasta 10-15 pyytä, toisin sanoen pieniä munanmuotoisia pyöryköitä. Paista pyyt kauttaaltaan voissa muutama kerrallaan. Jälkipaista koko erää kerrallaan viitisen minuuttia. Nosta pannulta ja pidä lämpimänä. Huuhtele pannulta paistoliemi talteen.

Vihreäpilkulliset pyyt kermakastikkeessa ovat oikea ruotsalainen kotiruokaklassikko. Pyitä voi muotoilla paitsi vasikasta, yhtä hyvin myös sian- tai sikanautajauhelihasta.

3. Kastike: sekoita lihaliemi, paistoliemi ja kerma kasarissa ja keitä niitä hieman kokoon. Sekoita vehnäjauho ja voi palloksi ja vispaa se kastikkeeseen. Keittele hiljalleen noin viisi minuuttia, maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pyyt ja kastike perinteiseen tapaan keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeMoussaka à la KleinTournedos taikinakuoressaAnjovis-lihamurekekääretorttuJauhelihapyytGretan pihvi
LihapullatKastikkeet ja dipitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti