Vasikanlihakääryleet

Ainekset

  • 8 vasikanleikettä à 80 g
  • suolaa
  • pippuria
  • 200 g kalamataoliiveja
  • 200 g keittokinkkua tai palvikinkkua viipaleina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • ripaus muskottipähkinäjauhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • 25 g voita
  • 2–3 dl valkoviiniä

Valmistusohje

Nuiji vasikanleikkeet hyvin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Silppua puolet oliiveista ja halkaise loput. Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja. Täytä leikkeet kinkulla, oliivisilpulla, valkosipulilla, lehtipersiljalla ja muskottipähkinällä. Kääri täytetyt leikkeet rullalle ja sido kääryleet puuvillalangalla.

Kuumenna öljy ja voi padassa (4 l) ja ruskista kääryleet kahdessa erässä. Siirrä kaikki kääryleet pataan ja lisää viini. Kiehauta, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia välillä sekoittaen. Nosta kääryleet padasta ja irrota langat. Keitä halkaistuja oliiveja pari minuuttia padassa. Lisää halutessasi nokare voita ja tilkka viiniä. Nosta kääryleet pataan, lämmitä pari minuuttia ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.