Vasikankyljys Julienne
”Julienne” on vanhaa keittiöranskaa ja tarkoittaa, että vihannekset suikaloidaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 vasikankyljystä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 porkkanaa
- 1 lohko juuriselleriä
- 1 purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä
- ½ tl rakuunaa
- 10 cm viipaloitua kurkkua
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl rapsiöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla, ruskista ne teflonpannussa tilkassa rapsiöljyä.
2. Raasta porkkanat ja juuriselleri karkeasti. Suikaloi purjo, hienonna valkosipuli. Laita vihannekset matalan padan pohjalle, suolaa ja aseta kyljykset päälle. Ripottele päälle rakuunaa, murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi.
3. Hauduta kyljyksiä hitaasti kannen alla kunnes vihannekset ovat puoliksi pehmenneet ja liha kypsää, n. 10-15 minuuttia. Koristele kurkkuviipaleilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan