Varrasbroileri

Tämä broileri paistetaan kokonaisena vartaassa, jota hiljalleen käännetään, niin että lämpö kypsyttää sen tasaisesti ja saa aikaan parhaan mahdollisen mehevyyden ja mureuden. Tavallisessa uunissakin voi rotisseerata tai myös hiiligrillin päällä, mutta se edellyttää, että omistaa motoroidun vartaan.

Neljälle

  • 1 iso broileri
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 50 g voita
  • 2 rkl grillimaustetta

Lisäksi

  • puuvillalankaa
  • moottorilla varustettu paistinvarras

Valmistusohje

1. Kuivaa broileri ja hiero se sisä- ja ulkopuolelta sitruunalla. Hiero myös kunnolla suolaa ja pippuria.

2. Sido broileri napakasti puuvillalangalla ja pujota vartaaseen. Sulata voi ja sekoita siihen grillimauste.

3. Pyöritä broileria uunissa korkeassa lämmössä tai hiiligrillin yläpuolella. Penslaa silloin tällöin voimausteseoksella. Valmistus vie 3/4 tunnista yhteen tuntiin broilerin koosta riippuen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.