Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vapun valtakunta: Isot blinit

Julkaistu 06.03.2015 14:34

Blinit

  • 5 dl täysmaitoa
  • 20 g hiivaa
  • ripaus sokeria
  • 3 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
  • ½ dl sulaa voita
  • Paistamiseen: reilusti voita

Täyte per blini

  • 2-4 siivua kylmäsavu- tai graavilohta
  • ½ punasipuli ohuiksi siivuiksi leikattuna
  • ½ prk smetanaa
  • 1-2 tl kaprismarjoja
  • Tillisilppua ja sitruunanviipaleita koristeluun

Valmistusohje

Sekoita hiiva ja ripaus sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja jätä viileään kuplimaan yön yli. Kun haluat paistaa blinit sulata voi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa yön yli kuplineen taikinan joukkoon keltuaiset, kermaviili, suola ja sulanut voi. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti valkuaisvaahto.

Paista blinejä blini- tai paistinpannulla voissa.

Asettele vielä lämmin blini tarjoiluastialle ja asettele täytteet haluamallasi tavalla blinille. Tarjoile!

– Blinit ovat ihanaa sydäntalven herkkua. Blinitaikina ottaa hieman aikaa, mutta on sen väärti! Blinejä ei välttämättä kannata ihan parille syöjälle ruveta tekemään, varsinkin jos tekee niitä alkupalaksi, kuten tässä reseptissä. Mutta, tähän löytyy ratkaisu, Vappu Pimiä vinkkaa. Kuuntele Vapun valtakuntaa Radio Novalla perjantaisin klo 10-14.

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Mehevä blinikakkuGluteenittomat blinitBliniburgeritBlinileipäset10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannullaMakeat blinit
BlinitBlinikausiVapun valtakuntaBrunssiLeivontaAlkuruoatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera