Vappusima
Tee sima ajoissa vapuksi. Kevään railakkaimman juhlan, vapun valmistelut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Vappusima, noin 4 l
- 4 l vettä
- 250 g fariinisokeria
- 250 g taloussokeria
- 1-2 sitruunaa
- 1/5 tl hiivaa (noin herneen kokoinen pala
- rusinoita
Valmistusohje
1. Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle.
2. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Vinkki: Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria (500 g).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi