Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaniljapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä pullat ovat helppoja valmistaa ja todella maukkaita. Jos käytät valmista vaniljakreemiä, valmistus käy vieläkin helpommin.

40 kpl

  • 1 kananmuna
  • 2 dl haaleaa maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 200 g voisulaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 8-10 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dl paksua vaniljakreemiä
  • n. 50 g pehmeää voita
  • 50 g rouhittuja pähkinöitä
  • 1 vatkattu kananmuna

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja maito, liuota hiiva seokseen. Lisää voisula, sokeri ja vaniljasokeri. Työstä lopuksi mukaan niin paljon jauhoja että taikinasta tulee notkea eikä se tahmaa.

2. Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan, vatkaa se kylmäksi ja mausta vaniljasokerilla.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne pitkulaisiksi. Levitä päälle voita ja vaniljakreemiä, kääri rullalle. Paloittele pitkot ja laita palat paperivuokiin. Penslaa munalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa 8-10 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutKardemummapalmikkoMantelivuoat sitruunakreemilläJuhlapullatMantelipalmikkoVähäsokeriset pullat
PullatJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku