Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaniljapannacotta mansikoiden ja karhunvatukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kymmenelle

  • 1 l kuohukermaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 2 vaniljatankoa
  • 2 liivatelehteä

Mansikkakastike

  • 5 dl mansikoita
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl tomusokeria

Koristeluun

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • ½ l tuoreita karhunvatukoita
  • 1 ruukku sitruunamelissaa

Tarvitset myös

  • 10 annosvuokaa

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatangot pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Laita mukaan tangot ja sokeri ja kaada päälle kerma. Kuumenna hitaasti ja anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Nosta vaniljatangon palat kermasta. Puserra vesi liivatteista ja laita ne lämpimään kermaseokseen, sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada seos vedellä huuhdottuihin annosvuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Huuhtele ja puhdista mansikat tai sulata ne, jos käytät pakastemarjoja. Sekoita mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Välillä on tarve jälkiruoalle, jota voi tarjoilla isolle seurueelle, ja jonka mieluiten voi valmistella etukäteen. Siihen tarkoitukseen pannacotta sopii hyvin. Se voi levätä jääkaapissa yön yli; juuri ennen tarjoilua sinun tarvitsee enää koristella annokset.

3. Leikkaa tuoreet mansikat lohkoiksi. Koristele 10 lautasta tiputtelemalla niille mansikkakastiketta kauniiksi kuvioksi. Aseta pannacotta jokaiselle lautaselle. Koristele mansikkalohkoin, karhunvatukoin ja asettele päälle sitruunamelissaa.

Lisää aiheesta:

Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen keraHunajainen pannacottaSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraMansikkacrepit jäätelön keraKermainen pannacotta vadelmilla
PannacottaKananmunatonGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Pannacotta
  • 24.05.202419:48
    Huomenta Suomi

    Ruusupannacotta

  • 14.01.201610:20
    Gluteeniton

    Timjamipannacotta

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Mustaherukkapannacotta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaniljapannacotta mansikoiden ja karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurttipannacotta