Vaniljakastiketta piirakalle
Kesän kaikki piirakat voi tarjoilla itsetehdyn vaniljakastikkeen kera, johon tulee pelkästään aitoja aineksia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 munankeltuaista
- ½ dl kidesokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 1 rkl maizenaa
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Sekoita keltuaiset kattilassa yhdessä sokerin, kerman, maidon, maizenan ja vaniljatangon kera.
2. Kuumenna seosta varovaisesti, kunnes se saa oikean koostumuksen. Lisää halutessasi hieman keltaista elintarvikeväriä, jos haluat keltaisen kastikkeen.
3. Siivilöi kastike ja tarjoile haaleana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti