Vaniljainen raparperihilloke
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668770/landscape16_9/515/290/2c25b8da967f9da8050059ca322c0543/sw/933795-4200.jpg)
Julkaistu
Ensimmäiset raparperin varret tapaavat olla kauniin vaaleanpunaisia ja antavat väriä hillokkeelle, joka on viettelevän hyvää kevyesti vatkatun kerman ja lempikakun kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 1 kg hentoja raparperin varsia
- 1 dl sokeria
- ½ vaniljatanko
Lisäksi
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Viipaloi raparperinvarret ohuelti. Sekoita kattilassa sokerin jja halkaistun vaniljatangon kanssa, keitä hiljaa, kunnes raparperi on pehmeää.
2. Nosta vaniljatanko pois, raaputa siemenet hillokkeeseen. Anna jäähtyä. Tarjoile löysäksi vatkatun kerman ja pikkuleipien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka