Vanilja-sitruunakahvi
Tässä hauska muunnos juhlien perusjuomasta - kahvista. Varaa kahvikuutioiden jäähdyttämiseen vähintään kuusi tuntia. Vaniljasokerin voit korvata palalla vaniljatankoa. Ohjeesta riittää kahvijuomaa neljälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vahvaa kahvia
- 1/4 tl vaniljasokeria tai vaniljatanko
- 1 tl raastettu sitruunankuorta
- 7 dl kylmää vettä
- jääpala-astia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Valmista kahvi. Mittaa sokeri kulhoon, kaada päälle kahvi ja sekoita niin, että sokeri liukenee.
2. Anna jäähtyä hieman. Raaputa vaniljansiemenet teelusikalla tai mittaa vaniljasokeri kahvin joukkoon. Raasta sitruunankuori. Lisää kylmä vesi ja sekoita. Kaada neste jääpala-astiaan ja pakasta.
3. Vaahdota kerma kevyesti ja mausta kanelilla. Täytä neljä korkeaa lasia jäädytetyillä kahvipaloilla. Kaada kerma laseihin ja lisä jokaiseen lasiin paksu pilli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa