Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanhanajan linnapaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 1 kg naudan selkäpaistia
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 2 keltasipulia
  • 3 porkkanaa
  • 5 kokonaista valko- tai mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 6 anjovisfileetä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2-3 dl vettä

Valmistusohje

1. Ruskista paisti joka puolelta voissa. Laita liha pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori sipulit ja porkkanat ja paloittele ne. Laita sipuli, porkkana, pippurit, laakerinlehti ja anjovis paistin ympärille, lisää viinietikka ja siirappi. Lisää vesi hieman kerrallaan ja jälkipaista kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia. Nosta paisti padasta.

2. Viipaloi paisti ohuesti.

3. Siivilöi kastike ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kermaa ja lientä, jotta saat sopivan paksuisen kastikkeen. 1 tl hyytelöä pyöristää maut mukavasti.

4. Tarjoile keitettyjen perunoiden, säilykekurkun ja vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Anjoviksenmakuiset lihakääryleetLinnanpaisti ihanalla kastikkeellaPatapaistia portviinihyytelölläPorsaanpaistia ja punakaaliaNaudanpaisti kermakastikkeessaKylkipaistia amerikkalaisittain
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Linnapaistin voi valmistella etukäteen, ja kun on päivällisen aika, tarjoilla kastikkeen, perunoiden, säilykekurkun ja hyytelön kera. Jos paistia jää yli, siitä voi valmistaa maukkaan pyttipannun.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta