Vanhanajan linnapaisti
Linnapaistin voi valmistella etukäteen, ja kun on päivällisen aika, tarjoilla kastikkeen, perunoiden, säilykekurkun ja hyytelön kera. Jos paistia jää yli, siitä voi valmistaa maukkaan pyttipannun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 kg naudan selkäpaistia
- 2 rkl voita
- 1 ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 2 keltasipulia
- 3 porkkanaa
- 5 kokonaista valko- tai mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 6 anjovisfileetä
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl siirappia
- 2-3 dl vettä
Valmistusohje
1. Ruskista paisti joka puolelta voissa. Laita liha pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori sipulit ja porkkanat ja paloittele ne. Laita sipuli, porkkana, pippurit, laakerinlehti ja anjovis paistin ympärille, lisää viinietikka ja siirappi. Lisää vesi hieman kerrallaan ja jälkipaista kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia. Nosta paisti padasta.
2. Viipaloi paisti ohuesti.
3. Siivilöi kastike ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kermaa ja lientä, jotta saat sopivan paksuisen kastikkeen. 1 tl hyytelöä pyöristää maut mukavasti.
4. Tarjoile keitettyjen perunoiden, säilykekurkun ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa