Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanhanajan hirvipaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Heravoi ja hyytelö kastikkeessa luovat hienon vastakohdan riistalihalle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

6-8 hengelle

  • 1 kg luutonta hirvenpaistia

Marinadi

  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 1 pullo portteria
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 laakerinlehti
  • 10 katajanmarjaa
  • 6-8 valkopippuria
  • 1 rkl korianterinsiemeniä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • paistoliemi
  • 1-2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl heravoita (messmör)
  • 1 rkl viinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita öljy, viinietikka ja portteri. Leikkaa sipulit lohkoiksi, porkkana viipaleiksi ja selleri suikaleiksi. Laita liha muovipussiin, kaada marinadi ja vihannekset sekaan ja pane pussi jääkaappiin vuorokaudeksi. Kääntele pussia pari kertaa.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota liha marinadista ja kuivaa se. Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta ritilälle uunipannun päälle. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kaada vihannekset ja marinadi uunipannuun. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta. Anna lihan levätä foliossa.

3.Kastike: Siivilöi ja kuori paistoliemi. Kuullota voita ja jauhoja kasarissa, lisää paistoliemi ja kerma ja keitä hiljaa 10 minuuttia. Mausta kastike heravoilla ja hyytelöllä. Viipaloi paisti ja tarjoa kastikkeen, keitettyjen ruusukaalien ja viinimarjahyytelön kanssa.

Lisää aiheesta:

Italialainen lampaanpaistiMarinoitu lapapaistiPääsiäisen lammaspaistiPerinteinen hapanpaistiSiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaIsoäidin marinoitu naudanpaisti
RiistapaistiKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sorsapaistia konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan hirvipaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu hirvenpaisti