Vanhanajan hapanpaisti

Älä anna nimen johtaa harhaan. Tämä on ruoka, jota jatkossa kaipaa, ja joka kuuluu lempireseptiesi joukkoon. Ruoka tarvitsee muutaman päivän valmistuakseen, mutta on ehdottomasti sen arvoista.

4-5 hengelle

  • 1 kg riista- tai naudanpaistia

Marinadi

  • 5 dl portteria
  • ½ dl etikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 punasipulia siivuina
  • 1 laakerinlehti
  • 5-6 kokonaista valkopippuria

Kastike

  • 2 dl siivilöityä keitinlientä
  • 2 dl vettä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • viinimarjahyytelöä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Pane lihapala ahtaaseen astiaan. Sekoita marinadi ja kaada se lihan päälle. Peitä astia ja nosta jääkaappiin 5-7 päiväksi. Käännä lihaa silloin tällöin.

2. Nosta liha marinadista, kuivaa pinta ja ruskista kauttaaltaan voissa. Siirrä paisti pataan. Kaada joukkoon 2-3 dl siivilöityä marinadia ja keitä hyvin hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa, 1½ - 2 tuntia. Käännä ja valele paistia silloin tällöin.

3. Nosta liha padasta ja siivilöi liemi. Kiehauta paistinliemi, lihaliemi sekä 1,5 dl kermaa. Sekoita jauho loppuun kermaan ja suurusta sillä kastike. Keitä 10 minuuttia. Mausta maistellen suolalla ja pippurilla, sekoita joukkoon hieman viinimarjahyytelöä. Tarjoile liha viipaloituna kastikkeen ja hyytelöllä täytettyjen päärynänpuolikkaiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!