Vaneljan voikukkahunaja

voikukkahunaja

Valmista voikukista hunajaa ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkosen ohjeella.

Ainekset

  • 2,5 dl voikukan kukkia
  • 2,5 dl vettä
  • 1 siivu sitruunaa
  • 1,5 dl vaaleaa ruokosokeria

Valmistusohje

Voikukkahunaja valmistuu näin:

  1. Kerää voikukkien kukinnot kun ne ovat täydessä kukinnossa. Huuhtele kukat ja jätä veteen likoamaan muutamaksi minuutiksi.
  2. Nypi irti terälehdet ja aseta ne kattilaan veden ja sitruunasiivun kanssa. Kiehauta, käännä lämpö pienemmälle ja anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Jätä tekeytymään yön yli tai 6-10 tunniksi.
  3. Siivilöi terälehdet ja sitruunasiivu pois nesteestä. Lämmitä jäljelle jäänyt neste kiehuvaksi ja käännä lämpö pienemmälle. Lisää sokeri kolmessa osassa kokoajan sekoittaen, kunnes sokeri on kokonaan liuennut nesteeseen. Anna poreilla miedolla lämmöllä 15-30 minuuttia.
  4. Varmista voikukkahunajan koostumus ottamalla sitä pieni määrä metallilusikalle tai viileälle lautaselle, jossa se jähmettyy. Tähtää hunajamaiseen, notkean juoksevaan koostumukseen. Varo keittämästä voikukkahunajaa liian pitkään, jotta siitä ei tule liian paksua. Huomio että seos paksuuntuu jäähtyessään.
  5. Kun koostumus on sopiva, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman kaada steriiliin lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa ja käytä puolen vuoden sisällä. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.