Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaneljan voikukkahunaja

Julkaistu 09.06.2021 15:07

MTV LIFESTYLE

Valmista voikukista hunajaa ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkosen ohjeella.

Ainekset

  • 2,5 dl voikukan kukkia
  • 2,5 dl vettä
  • 1 siivu sitruunaa
  • 1,5 dl vaaleaa ruokosokeria

Valmistusohje

Voikukkahunaja valmistuu näin:

  1. Kerää voikukkien kukinnot kun ne ovat täydessä kukinnossa. Huuhtele kukat ja jätä veteen likoamaan muutamaksi minuutiksi.
  2. Nypi irti terälehdet ja aseta ne kattilaan veden ja sitruunasiivun kanssa. Kiehauta, käännä lämpö pienemmälle ja anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Jätä tekeytymään yön yli tai 6-10 tunniksi.
  3. Siivilöi terälehdet ja sitruunasiivu pois nesteestä. Lämmitä jäljelle jäänyt neste kiehuvaksi ja käännä lämpö pienemmälle. Lisää sokeri kolmessa osassa kokoajan sekoittaen, kunnes sokeri on kokonaan liuennut nesteeseen. Anna poreilla miedolla lämmöllä 15-30 minuuttia.
  4. Varmista voikukkahunajan koostumus ottamalla sitä pieni määrä metallilusikalle tai viileälle lautaselle, jossa se jähmettyy. Tähtää hunajamaiseen, notkean juoksevaan koostumukseen. Varo keittämästä voikukkahunajaa liian pitkään, jotta siitä ei tule liian paksua. Huomio että seos paksuuntuu jäähtyessään.
  • Kun koostumus on sopiva, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman kaada steriiliin lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa ja käytä puolen vuoden sisällä. 
  • Lisää aiheesta:

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden keraPuolukkahilloPanna cotta á la JanPunaiset keitetyt päärynätKevyt hedelmätorttuKaramellisoidut omenat, kanelimurot ja jäätelö
    KesäMuutKastikkeet ja dipit

    Tuoreimmat aiheesta

    Kesä
    • 17.5.07:01
      KAJ

      KAJ-cocktail

    • 17.5.07:00
      Juomat

      Erika Vikman -cocktail

    • 28.06.202410:08
      mansikka

      Kesän helpoin mansikkaviettelys

    • 28.06.202410:03
      mansikka

      Mansikoiden pakastus

    • 28.05.202416:30
      Booli

      Kesäinen raparperibooli