Valkoviinissä haudutettu lohikyljys ja punajuuri-kaprispaistos
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 isoa lohikyljystä
- 2 dl valkoviiniä
- 4 dl kalalientä
- 2 timjaminoksaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja valkopippuria
Punajuuri-kaprispaistos
- 3 isoa punajuurta keitettynä ja kuorittuna
- 1 punasipuli
- 1 sitruuna
- 2 tl kapriksia
- 0,5 dl oliivia renkaina
- noin 0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- nippu persiljaa
Valmistusohje
Laita valkoviini, kalaliemi, timjaminoksat ja valkosipuli laakealle pannulle tai kattilaan. Kun liemi poreilee, laita kalat kypsymään. Hauduta hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta varovasti pois ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile punajuuripaistoksen kera
Kuutioi punajuuret ja hienonna punasipuli. Fileoi sitruuna ja puhdista siitä lihat talteen. Lämmitä pannu ja paista punajuuria sekä sipulia runsaassa öljyssä. Lisää mukaan sitruuna, etikka, kaprikset ja oliivit. Lisää lopuksi mukaan runsaasti leikattua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan