Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosuklaa-kirsikkavaahto

Julkaistu 06.03.2013 11:56

Resepti on kirjasta Gordon Ramsayn parhaat (Readme.fi 2012).

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 3/5 dl erikoishienoa sokeria
  • 1/2 dl kirsch-viinaa tai brandyä
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 kanelitanko
  • 100 g kypsiä kirsikoita, kivet poistettuina
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 1/2 dl kuohukermaa
  • tummaa suklaata koristeluun raastettavaksi

Valmistusohje

1. Laita sokeri, kirsch, vesi ja kaneli pieneen kasariin matalalle lämmölle, kunnes sokeri on liuennut, ja keitä sitten kiehuvaksi.

2. Lisää kirsikat ja kiehuta hiljakseen 3–4 minuuttia, kunnes kirsikat ovat pehmenneet menettämättä muotoaan. Jätä ne jäähtymään siirappiliemeen.

3. Pilko valkosuklaa pieniksi palasiksi ja laita nämä suureen kulhoon.

4. Kuumenna kolmannes kermasta kasarilla juuri kiehuvaksi ja kaada sitten hitaasti valkosuklaa kasariin jatkuvasti sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Laita sivuun jäähtymään.

5. Vatkaa loppu kerma sakeaksi ja kääntele se jäähtyneeseen kerman ja suklaan seokseen. Jatka vatkaamista melko kiinteäksi vaahdoksi, jos yhdistetty sekoitus ei ole kyllin sakeaa.

6. Valuta kirsikat ja laita niistä kahdeksan sivuun koristelua varten. Jaa loput kirsikat yksittäisiin annoskulhoihin ja pursota tai lusikoi valkosuklaavaahto kirsikoiden päälle. Laita kunkin annoksen päälle pari kirsikkaa, raasta päälle hieman tummaa suklaata ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

Suklaa-vadelmamuffinitSuklaafondantLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraTumma suklaamousse appelsiinikastikkeellaJuustokakku kirsikoiden keraMaitosuklaabunet
ValkosuklaaVaahtoKananmunatonGluteenitonGordon RamsayKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Valkosuklaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gino

  • 18.02.201300:00
    Suklaamousse

    Valkosuklaamousse

  • 18.02.201300:00
    Makeiset

    Naminami-aaveet

  • 18.02.201300:00
    Suklaamousse

    Valkosuklaa-piparminttumousse

  • 18.02.201300:00
    Suklaatorttu

    Kirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkalla