Marinointiliemi:
Kiehauta ainekset ja anna jäähtyä jääkaappi kylmäksi.
Marinointiliemi:
Kiehauta ainekset ja anna jäähtyä jääkaappi kylmäksi.
Huomenta Suomessa valmistettiin sunnuntaina 9.12.24 valkosipuli- ja sinappisilakoita sekä ranskalaista sinappisilliä. Silakat kannattaa valmistaa noin viikkoa ennen joulua. Resepti: Miki Kuusela / Maxin kala
Valkosipuli- ja sinappisilakat:
Valuta silakkafileet tämän jälkeen lävikössä.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää tämän jälkeen silakat kastikkeeseen ja anna maustua vähintään 3 vrk. Säilö astiassa, jossa tiivis kansi.
Ranskalainen sipulisilli:
Aloita liottamalla sillit vähintään 12 tuntia kylmässä vedessä, vaihda vesi ainakin kertaalleen.
Kiehauta muista ainesosista liemi ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Jos käytät kokonaista rasvasilliä, poista sisälmykset ja fileoi silli fileiksi.
Pilko tämän jälkeen viipaleiksi ja lisää jäähtyneeseen liemeen.
Anna maustua vähintään 3 vrk kylmässä.