Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipuliset ribsit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Glaseeratut ribsit ovat ehdoton grillikesän herkku. Pieni makeuskaan ei ole raavaassa liharuoassa pahaksi, päin vastoin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ribseille

  • 8 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl cayennenpippuria
  • mustapippuria myllystä
  • 3–4 kg grillikylkeä
  • vettä

Glaseeraukseen

  • 4 dl kuumaa vettä
  • 2 dl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl tummaa sokeria

Valmistusohje

Hienonna valkosipulit ja 1 tl suolaa tahnaksi. Sekoita mukaan rosmariini, sokeri, etikka, pippuri ja 1 rkl suolaa ja 1 tl mustapippuria myllystä. Hiero tahna grillikylkien pintaan tasaisesti, siirrä uuniastiaan ja marinoi kylmässä 12–24 tuntia.

Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Laita uuniastiaan pari desilitraa vettä ja peitä tiukasti foliolla. Paahda kaksi tuntia uunissa.

Kun lihat ovat kypsiä, tee glaseerauskastike. Kaada lihoista valunut neste kattilaan ja lisää 4 dl kuumaa vettä, balsamiviinietikka ja tumma sokeri. Keittele kasaan, kunnes jäljellä on noin 2 dl kastiketta. Anna jäähtyä, siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi ja kuori pois pinnalle jähmettynyt rasva.

Lämmitä grilli kuumaksi ja voitele kyljet kauttaaltaan huolellisesti glaseerauskastikkeella molemmin puolin. Grillaile kuumassa grillissä jatkuvasti käännellen, kunnes liha on kuumaa ja pinta alkaa tummua. Voitele glaaserauskastikkeella ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin Glögillä maustettu lihapataMakrillia ja lohkoperunoitaRiimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoHirven paahtopaisti ja yrttimajoneesiBBQ-grillatut kylkiluut ja coleslawViininlehtikääryleet
RibsitKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Ribsit
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Amerikkalaiset ribsit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajakiiltoiset inkivääriribsit

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Baby back ribsit BBQ-kastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Ylämaankarjan ribsit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Valkosipuliset ribsit