Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Porsaan kassleria ja kukkakaalia hiiligrillistä ja olutkastiketta, Valtterin resepti

MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 cm paksu porsaan kasslerpihvi
  • ¼ keltaista kukkakaalia kokonaisena lohkona lehtineen
  • 2,5 dl vaaleaa olutta
  • 2 dl kanalientä
  • 1 salottisipuli
  • 6 kynttä fermentoitua mustaa valkosipulia
  • nokare voita
  • 1 oksa rosmariinia
  • 8 viherpippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl kokojyväsinappia
  • 1,5 tl hunajaa
  • kourallinen pienilehtistä salaattisekoitusta
  • suolaa ja mustapippuria maustamiseen
  • kukkia koristeluun

Valmistusohje

Murskaa viherpippurit ja mausta kassler suolalla ja pippurilla. Jätä maustumaan 30-45 min. 

Hienonna salottisipuli ja kuullota kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää kuullotettuihin sipuleihin olut ja keitä kasaan, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Lisää kanaliemi ja keitä taas kasaan noin puoleen. Siirrä reduktio kannuun ja lisää 5 mustan valkosipulin kynttä. Soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi puhtaaseen kattilaan. Lisää noin 2 tl hienonnettua rosmariinia. Säädä kastikkeen makeus viimeisellä valkosipulin kynnellä. Viimeistele vatkaamalla joukkoon nokare voita.

Grillaa possun kassler kuumalla hiiligrillillä ja siirrä vetäytymään, kunnes sisälämpötila on 65 astetta.

Grillaa kuumalla grillillä öljytty ja suolattu kukkakaalinlohko. Kukkakaali saa ottaa reilusti väriä.

Sekoita vinegrette oliiviöljystä, punaviinietikasta, kokojyväsinapista ja hunajasta. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Pyöräytä salaatti kastikkeessa juuri ennen tarjoilua.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiGrillattua lohta inkiväärikastikkeen keraJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraItalialainen vasikanpaisti kasvissuikaileiden keraGrillattu siankylki ja salotti-punaviinikastike
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti