Valkosipuliruisleivät
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- n. 6 valkosipulinkynttä
- ruisleipää (limppua tai ruispaloja)
- 3 dl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Valmista ensin valkosipuliöljy. Laita öljy lasikulhoon ja purista joukkoon reilusti valkosipulikynsiä, esimerkiksi 6 kynttä. Lisää reilusti suolaa, noin1 rkl. Sekoita ja anna maustua.
Leikkaa ruisleipä noin 2 cm leveiksi lankuiksi ja voitele valkosipuliöljyllä. Varmista, että joka palaan tulee myös valkosipulimurskaa. Suolaa palat. Ruskista leivät rapeiksi uunissa 200°c:ssa 10-15 minuuttia. Tarkista suola.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka