Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulipatonki ja merellinen tuorepastasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Illanvietossa maistuu hyvin itse leivottu patonki, jonka seuraksi sopii merellinen, ruokaisa salaatti.

Valkosipulipatonki 2 kpl

  • 2 kpl
  • 2½ dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä

Täyte 1 (yhteen patonkiin)

  • 1 rkl öljyä
  • ½-1 valkosipulia puristettuna

Täyte 2 (yhteen patonkiin)

  • 1 rkl sulaa voita
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl kynteliä
  • 1 tl persiljaa
  • (½ valkosipulia puristettuna)

Merellinen Tuorepastasalaatti noin 4:lle

  • 1 pss Myllyn Paras Kotipasta Kalaa (300 g)
  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 1 tlk säilykepersikkaa (keskikokoinen 250/400 g)
  • 1 punasipuli
  • 200 g katkarapuja
  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 70 g cashewpähkinöitä (n. 1 dl)
  • 200 g minitomaatteja (1 rasia)
  • (tilliä)

Salaatinkastike

  • ½ dl persikkatölkin mehua
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • yrttisuolaa, sitruunapippuria

Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa esimerkiksi laittamalla kulho lämpimään vesialtaaseen.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin noin 40 x 20 cm:n levyksi. Sekoita haluamasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille.

Rullaa levyt kääretortun tapaan pidemmästä reunasta. Laita patongit saumapuoli alaspäin uunipellille kohoamaan. Tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä vinottain 2-3 cm:n välein.

Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele patongit vedellä.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n.15 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esimerkiksi teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.

Keitä pakastetuorepastaa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia al denteksi. Kaada varovasti lävikköön ja anna olla pieni hetki juoksevan kylmän veden alla, valuta.

Viipaloi muut aineet. Valuta ravut, mikäli käytät pakastekatkarapuja. Asettele ainekset isoon salaattikulhoon tai pienempiin annoskulhoihin kerroksittain kauniisti. Sekoita kastike, tarkista maku ja valuta salaatin joukkoon, koristele.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: NyhtöpizzaRuistaikinakuppi kukkapastasalaatilleHelppo kantarelli-kinkkupitsaMehevä ruispatonkiKesäpizza pyöreään piirakkapohjaanSalsaava kasvispiirakka
LeipäPastasalaattiLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetMyllyn ParasPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä