Valkosipulinmakuinen kanapata

Rikasmakuinen pataruoka, jota voi kaikin mokomin valmistaa isollekin joukolle.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 10 pikkusipulia
  • 2,5 dl kanalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä (tai enemmän)

Valmistusohje

1. Kuumenna yhdessä voi ja öljy padassa ja ruskista broilerinpalat siinä ympäriinsä. Mausta.

2. Ruskista kokonaiset herkkusienet ja kokonaiset sipulit. Kaada päälle kanaliemi, viini ja tomaattimurska ja lisää murskatut valkosipulit.

3. Sekoittele ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes broileri on kypsää, noin 35 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!