Valkosipulinmakuinen kanapata

Rikasmakuinen pataruoka, jota voi kaikin mokomin valmistaa isollekin joukolle.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 10 pikkusipulia
  • 2,5 dl kanalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä (tai enemmän)

Valmistusohje

1. Kuumenna yhdessä voi ja öljy padassa ja ruskista broilerinpalat siinä ympäriinsä. Mausta.

2. Ruskista kokonaiset herkkusienet ja kokonaiset sipulit. Kaada päälle kanaliemi, viini ja tomaattimurska ja lisää murskatut valkosipulit.

3. Sekoittele ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes broileri on kypsää, noin 35 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.