Valkosipulinen lampaanpaisti
Silavoimalla lampaanpaistin valkosipulinkynsillä saa sen maun ja tuoksun paljon voimakkaammaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 2 kg lampaanpaisti luun kera
- 3 valkosipulinkynttä paloina
- 1 tl minttua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele veitsenkärjellä reikiä paistiin sinne tänne ja työnnä reikiin valkosipulinpaloja. Hiero liha hyvin suolalla, pippurilla ja lopuksi mintulla. Laita liha ritilälle uunipannun päälle.
2. Paina lihaan paistomittari, paista uunin alatasolla, kunnes mittari on 70 asteessa.
3. Tarjoile siivilöidyn paistoliemen kanssa, lisättynä lihaliemellä sekä kuminperunoiden ja paistettujen endiivien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria