Valkosipuligratinoidut meriravut
Tämä ruokalaji on helpompi valmistaa kuin voisi luulla. Idea on peräisin Välimeren rannikolta, jossa kala ja äyriäiset maustetaan usein sahramilla. Sahrami nimittäin antaa ruoalle hienon, pehmeän maun ja upean värin. Älä osta liian pieniä rapuja, sillä kunkin ravun tulisi painaa runsaat 100 grammaa.
4 annosta
- 12 isoa rapua
- 6 valkosipulinkynttä
- 4 dl ranskankermaa
- 1 munakeltuainen
- ½ g sahramia (1 pakkaus)
- 4 rkl hienonnettua purjoa
- 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- 2 sitruunaa
Valmistusohje
1. Halkaise ravut pitkittäin ja pane ne kuori alaspäin uunipellille. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita ranskankerma, munankeltuainen, sahrami, valkosipuli, purjo ja sinappi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Annostele seos rapujen päälle.
2. Gratinoi rapuja uunin ylätasolla 275 asteessa (ylälämpö) noin 8 minuuttia, kunnes gratiinikastike saa kauniin värin. Asettele lautasille, koristele sitruunalla ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa