Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipuligratinoidut meriravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 12 isoa rapua
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 dl ranskankermaa
  • 1 munakeltuainen
  • ½ g sahramia (1 pakkaus)
  • 4 rkl hienonnettua purjoa
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

1. Halkaise ravut pitkittäin ja pane ne kuori alaspäin uunipellille. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita ranskankerma, munankeltuainen, sahrami, valkosipuli, purjo ja sinappi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Annostele seos rapujen päälle.

2. Gratinoi rapuja uunin ylätasolla 275 asteessa (ylälämpö) noin 8 minuuttia, kunnes gratiinikastike saa kauniin värin. Asettele lautasille, koristele sitruunalla ja tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukat kuorissaanKermainen äyriäistoastValkoiset pavut italialaisittainScampisalaattiPunakampelaa GrenoblaiseRiisipannu
ÄyriäisgratiiniAlkuruoatPääruoatKalaruoka

Tämä ruokalaji on helpompi valmistaa kuin voisi luulla. Idea on peräisin Välimeren rannikolta, jossa kala ja äyriäiset maustetaan usein sahramilla. Sahrami nimittäin antaa ruoalle hienon, pehmeän maun ja upean värin. Älä osta liian pieniä rapuja, sillä kunkin ravun tulisi painaa runsaat 100 grammaa.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Äyriäisalkuruoka

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunikatkaravut valkosipulilla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut meriravut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapunäkinkengät

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria