Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulibroileri kantarellien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kantarellisesonki on yleensä lyhyt ja silloin kullankeltaisista sienistä nautitaan. Kokeilepa valkosipulin ja broilerin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 iso tuore broileri
  • 2 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • 250 g tuoreita kantarelleja
  • 2 rkl persiljasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Täyte

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 varsiselleriä

Valmistusohje

1. Täyte: Murenna leipäviipaleet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Perkaa sellerinvarret ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit ja selleri voissa ja sekoita leivänmuruihin. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa broileri sekä sisältä että ulkoa. Hiero sen pintaan suolaa ja pippuria. Täytä broileri edellisellä täytteellä ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kuori ja purista valkosipulinkynsi öljyyn. Hienonna persilja ja sekoita valkosipuliöljyyn. Voitele broileri seoksella ja nosta uuniin, paista tunti ja 10 minuuttia. Broilerin reiteen pistettäessä lihanesteen tulee olla kirkasta ja väritöntä.

3. Harjaa kantarellit ja pieni ne. Viipaloi pekoni. Laita kummatkin kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut sienistä. Jatka paistamista, kunnes pekoni on kauniinruskeaa. Sirottele sieni-pekoniseoksen päälle persiljasilppua ja kaada broilerin päälle juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Syyskananpoikaa sienten keraBroileri-pot-au-feu krutonkien keraHäränliemi ja frikadellitBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraSieniminestrone udonnuudeleilla ja kanallaValkosipulisilavoitu lampaanfilee
Täytetty broileriKananmunatonLaktoositonSienisatoPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty broileri
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Mureketäytteinen broileri

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maustettu kokonainen broileri á la Alex

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileria paistopussissa persiljan ja sitruunan kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetty broileri syyrialaisittain

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maustettu kokonainen broileri