Valkosipulibroileri kantarellien kera
Kantarellisesonki on yleensä lyhyt ja silloin kullankeltaisista sienistä nautitaan. Kokeilepa valkosipulin ja broilerin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso tuore broileri
- 2 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 140 g pekonia (1 paketti)
- 250 g tuoreita kantarelleja
- 2 rkl persiljasilppua
- suolaa ja valkopippuria
Täyte
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 varsiselleriä
Valmistusohje
1. Täyte: Murenna leipäviipaleet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Perkaa sellerinvarret ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit ja selleri voissa ja sekoita leivänmuruihin. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa broileri sekä sisältä että ulkoa. Hiero sen pintaan suolaa ja pippuria. Täytä broileri edellisellä täytteellä ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kuori ja purista valkosipulinkynsi öljyyn. Hienonna persilja ja sekoita valkosipuliöljyyn. Voitele broileri seoksella ja nosta uuniin, paista tunti ja 10 minuuttia. Broilerin reiteen pistettäessä lihanesteen tulee olla kirkasta ja väritöntä.
3. Harjaa kantarellit ja pieni ne. Viipaloi pekoni. Laita kummatkin kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut sienistä. Jatka paistamista, kunnes pekoni on kauniinruskeaa. Sirottele sieni-pekoniseoksen päälle persiljasilppua ja kaada broilerin päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka