Valkosipulibroileri kantarellien kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648800/landscape16_9/515/290/265d3c72a767b44103f536d8206b12f2/WJ/885466-871.jpg)
Kantarellisesonki on yleensä lyhyt ja silloin kullankeltaisista sienistä nautitaan. Kokeilepa valkosipulin ja broilerin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso tuore broileri
- 2 rkl öljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 140 g pekonia (1 paketti)
- 250 g tuoreita kantarelleja
- 2 rkl persiljasilppua
- suolaa ja valkopippuria
Täyte
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 2 varsiselleriä
Valmistusohje
1. Täyte: Murenna leipäviipaleet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Perkaa sellerinvarret ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit ja selleri voissa ja sekoita leivänmuruihin. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa broileri sekä sisältä että ulkoa. Hiero sen pintaan suolaa ja pippuria. Täytä broileri edellisellä täytteellä ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kuori ja purista valkosipulinkynsi öljyyn. Hienonna persilja ja sekoita valkosipuliöljyyn. Voitele broileri seoksella ja nosta uuniin, paista tunti ja 10 minuuttia. Broilerin reiteen pistettäessä lihanesteen tulee olla kirkasta ja väritöntä.
3. Harjaa kantarellit ja pieni ne. Viipaloi pekoni. Laita kummatkin kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut sienistä. Jatka paistamista, kunnes pekoni on kauniinruskeaa. Sirottele sieni-pekoniseoksen päälle persiljasilppua ja kaada broilerin päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka