Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipuli- ja yrttigratinoidut etanat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 20 keitettyä viinimäenkotiloa kuorineen
  • (tarvittaessa karkeaa suolaa)

Maustevoi

  • 50 g voita
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ½ rkl konjakkia
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • valkosipulipatonkia
  • tai paahtoleipää

Valmistusohje

1. Maustevoi: Jos otat voin jääkaapista, anna sen ensin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynsi ja raasta ne hienoksi sekä hienonna ruohosipuli. Sekoita yhteen voi, kaikki sipulisilput, konjakki, pippuri ja suola, muotoile rullaksi, kääri voipaperiin ja pane pakastimeen käyttöön asti.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. (Kaada karkea suola uunivuokaan). Paina noin puoli teelusikallista maustevoita jokaiseen kotilokuoreen, työnnä perään keitetty etana ja sulje aukko jälleen maustevoilla. Aseta kuorilot aukko ylöspäin seisomaan karkeaan suolaan tai etanapannuun ja gratinoi uunissa 10-15 minuuttia.

3. Tarjoile rapean leivän kera.

Lisää aiheesta:

Perunagratiini liemen ja tomaattien keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraUunissa keitetty kirjolohiKaalia juustokuorrutettujen perunoiden keraLasimestarinsilli
EtanatKananmunatonPääruoatKalaruoka

Kaupoista löytyy erinomaisia valmiiksi keitettyjä etanoita, joten tässä tulee ohje niiden gratinoimiseksi. Jos sinulla ei ole etikkapannuja, voit gratinoida ne karkeassa suolassa.

Tuoreimmat aiheesta

Etanat
  • 18.02.201300:00
    Huomenta Suomi

    Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Etanat valkosipuli-pastisvoissa

  • 18.02.201300:00
    Antti Vahtera

    Parmesaanilla kuorrutetut etanat kurkkupedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tomaattiset etanat ja sinihomejuustokolmiot

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lihansyöjät: Grillietanat