Valkosipuli- ja yrttigratinoidut etanat
Kaupoista löytyy erinomaisia valmiiksi keitettyjä etanoita, joten tässä tulee ohje niiden gratinoimiseksi. Jos sinulla ei ole etikkapannuja, voit gratinoida ne karkeassa suolassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 20 keitettyä viinimäenkotiloa kuorineen
- (tarvittaessa karkeaa suolaa)
Maustevoi
- 50 g voita
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ rkl konjakkia
- 1 maustemitta valkopippuria
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- valkosipulipatonkia
- tai paahtoleipää
Valmistusohje
1. Maustevoi: Jos otat voin jääkaapista, anna sen ensin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuori salottisipuli ja valkosipulinkynsi ja raasta ne hienoksi sekä hienonna ruohosipuli. Sekoita yhteen voi, kaikki sipulisilput, konjakki, pippuri ja suola, muotoile rullaksi, kääri voipaperiin ja pane pakastimeen käyttöön asti.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. (Kaada karkea suola uunivuokaan). Paina noin puoli teelusikallista maustevoita jokaiseen kotilokuoreen, työnnä perään keitetty etana ja sulje aukko jälleen maustevoilla. Aseta kuorilot aukko ylöspäin seisomaan karkeaan suolaan tai etanapannuun ja gratinoi uunissa 10-15 minuuttia.
3. Tarjoile rapean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa