Mainos
Mainos

Tämä papuruoka saa tunnusomaisen makunsa hautuessaan hyvin hitaasti miedolla lämmöllä vesihauteessa. Italialaisessa alkuperäisohjeessa pavut keitetään ruukussa tulisijan reunalla. Tarjoa pavut lampaan lisukkeena.

4 annosta

  • ½ kg isoja, valkoisia papuja
  • 1 iso persiljanippu
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100g voita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Liota papuja vedessä yön yli. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna persilja ja sulata voi. Kaada liuotusvesi pois ja pane pavut uuninkestävään vuokaa sipulin, valkosipulinkynsien ja persiljan kanssa. Lisää voi, suola ja ripaus vastajauhettua mustapippuria. Sekoita hyvin.

2. Lisää vuokaan niin paljon vettä, että pavut juuri ja juuri peittyvät. Tee alumiinifoliosta vuokaan tiivis kansi. Pane vuoka isoon, kuumalla vedellä täytettyyn kattilaan.

3. Lisää kattilaan vettä sitä mukaa kuin sitä haihtuu. Hauduta vuokaa poreilevassa vesihauteessa 2½ tuntia. Jäähdytä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.