Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Välimeren couscoussalaatti

Julkaistu 21.05.2013 11:41
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset isoon juhlasalaattiin

  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 l couscousia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 kurkkua pieninä kuutioina
  • 2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
  • 1 ½ kg/ 700 g salaattijuustoa öljyssä
  • 140 g aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
  • 200 g vihreitä oliiveja
  • 3 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 4 limetin puristettu mehu tai maun mukaan

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.

Ota kattila pois liedeltä. Lisää couscous ja anna seistä muutama minuutti.

Lisää oliiviöljy ja painele couscousjyvät irtonaisiksi isolla lusikalla.

Jäähdytä.

Sekoita joukkoon kurkku- ja paprikakuutiot, valutettu salaattijuusto (osan öljystä voit tarvittaessa laittaa joukkoon), aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.

Hienonna joukkoon basilika.

Purista salaatin joukkoon limetin mehua maun mukaan.

Vinkki! Mikäli valmistat salaatin edellisenä päivänä, lisää aurinkokuivatut tomaatit vasta tarjoilupäivänä. Niiden maku saattaa muuttua pistäväksi muiden salaattiainesten joukossa.

Couscous on kiitollinen säilytettävä. Se pysyy kauniina ja hyvänmakuisena, vaikka salaatin valmistaisi jo edellisenä päivänä. Couscous on lisäksi nopeasti kypsyvää ja edullista. Voit varioida salaattia lisäämällä omia lempiaineksia. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Lisää aiheesta:

Paras kreikkalainen salaattiToscanalainen kuskus-leipäsalaattiTomaattisalaattia ja ruohosipulikastikettaNizzan salaatti anjoviksellaCouscous-kikhernesalaattiJeannetten salaatti
CouscoussalaattiKananmunatonKevään juhlatKasvisruokaHellapoliisiValmistujaisetAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Couscoussalaatti
  • 05.10.202109:06
    Nopeat ja helpot

    Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen" couscous-papusalatti

  • 30.01.201915:40
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin feta-couscoussalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Toscanalainen kuskus-leipäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Tabouleh

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Couscoussalaattia monelle