Välimeren couscoussalaatti
Couscous on kiitollinen säilytettävä. Se pysyy kauniina ja hyvänmakuisena, vaikka salaatin valmistaisi jo edellisenä päivänä. Couscous on lisäksi nopeasti kypsyvää ja edullista. Voit varioida salaattia lisäämällä omia lempiaineksia. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset isoon juhlasalaattiin
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 l couscousia
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 kurkkua pieninä kuutioina
- 2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
- 1 ½ kg/ 700 g salaattijuustoa öljyssä
- 140 g aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
- 200 g vihreitä oliiveja
- 3 ruukkua tuoretta basilikaa
- 4 limetin puristettu mehu tai maun mukaan
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.
Ota kattila pois liedeltä. Lisää couscous ja anna seistä muutama minuutti.
Lisää oliiviöljy ja painele couscousjyvät irtonaisiksi isolla lusikalla.
Jäähdytä.
Sekoita joukkoon kurkku- ja paprikakuutiot, valutettu salaattijuusto (osan öljystä voit tarvittaessa laittaa joukkoon), aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.
Hienonna joukkoon basilika.
Purista salaatin joukkoon limetin mehua maun mukaan.
Vinkki! Mikäli valmistat salaatin edellisenä päivänä, lisää aurinkokuivatut tomaatit vasta tarjoilupäivänä. Niiden maku saattaa muuttua pistäväksi muiden salaattiainesten joukossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti