Vähäsokeriset pullat
Tässä on oiva nautinto diabeetikolle ja muille, jotka haluavat nauttia vähemmän sokeria.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
30 kpl
- 2 kananmunaa
- 1 ¾ dl maitoa, 37-asteista
- 50 g hiivaa
- 2 rkl hedelmäsokeria
- n. 5 dl vehnäjauhoja
- 125 g pehmeää voita
Täyte
- 100 g pehmeää voita
- 3 rkl hedelmäsokeria
- 2 tl rouhittua kardemummaa
- 1 dl rusinoita
- 2 omenaa, ohuina lohkoina
- 1 muna penslaukseen
Valmistusohje
1. Vatkaa munat. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Sekoita maito, munat ja hedelmäsokeri. Sekoita voi ja jauhot, työstä ne sitten maitoseokseen notkeaksi taikinaksi. Peitä ja kohota 20 minuuttia.
2. Sekoita voi, hedelmäsokeri ja kardemumma täytteeksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Kaulitse pitkulaiseksi levyksi, levitä päälle täyte, ripottele päälle rusinoita ja omenaviipaleita ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta paloja, laita ne paperivuokiin ja anna kohota 30 minuuttia.
3. Penslaa pullat vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan