Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vähäsokeriset pullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on oiva nautinto diabeetikolle ja muille, jotka haluavat nauttia vähemmän sokeria.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

30 kpl

  • 2 kananmunaa
  • 1 ¾ dl maitoa, 37-asteista
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl hedelmäsokeria
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 125 g pehmeää voita

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 3 rkl hedelmäsokeria
  • 2 tl rouhittua kardemummaa
  • 1 dl rusinoita
  • 2 omenaa, ohuina lohkoina
  • 1 muna penslaukseen

Valmistusohje

1. Vatkaa munat. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Sekoita maito, munat ja hedelmäsokeri. Sekoita voi ja jauhot, työstä ne sitten maitoseokseen notkeaksi taikinaksi. Peitä ja kohota 20 minuuttia.

2. Sekoita voi, hedelmäsokeri ja kardemumma täytteeksi. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Kaulitse pitkulaiseksi levyksi, levitä päälle täyte, ripottele päälle rusinoita ja omenaviipaleita ja kääri rullalle. Leikkaa rullasta paloja, laita ne paperivuokiin ja anna kohota 30 minuuttia.

3. Penslaa pullat vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

NisuneliötSuloiset reikäkakutKustin pullatJuhlapullatMantelipalmikkoKanelipullat
PullatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku