Vadelmaparfee
Klassinen vadelmajäädyke on raikas päätös aterialle. Tässä reseptissä vadelmat soseutetaan. Työ sujuu kätevimmin monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Jos vadelmajäädykettä tarjoillaan myös lapsille, konjakki kannattaa jättää pois.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 munankeltuaista
- 3/4 dl sokeria
- 4 dl kermaa
- 4 dl vadelmia
- sitruunamehua
- 1 rkl konjakkia
Valmistusohje
1. Soseuta vadelmat. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi. Veden lämpötila ei saa ylittää 50 astetta.
2. Jäähdytä munavaahto vatkaamalla. Sekoita joukkoon vadelmasose, sitruunamehu ja konjakki. Vatkaa ja lisää kermaa.
3. Kaada seos vuokaan. Pane pakastimeen 2-3 tunniksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta