Vadelmaparfee

Klassinen vadelmajäädyke on raikas päätös aterialle. Tässä reseptissä vadelmat soseutetaan. Työ sujuu kätevimmin monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Jos vadelmajäädykettä tarjoillaan myös lapsille, konjakki kannattaa jättää pois.

4 annosta

  • 6 munankeltuaista
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl vadelmia
  • sitruunamehua
  • 1 rkl konjakkia

Valmistusohje

1. Soseuta vadelmat. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaahdoksi. Veden lämpötila ei saa ylittää 50 astetta.

2. Jäähdytä munavaahto vatkaamalla. Sekoita joukkoon vadelmasose, sitruunamehu ja konjakki. Vatkaa ja lisää kermaa.

3. Kaada seos vuokaan. Pane pakastimeen 2-3 tunniksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.