Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaahtokarkkifudge

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä voiruudut saavat kauniin raidoituksen vaahtokarkeista, jotka sulavat osittain kun ne lisätään taikinaan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

50 palaan

  • 3 dl kidesokeria
  • 60 g voita
  • 4 rkl siirappia
  • 4 tl kaakaojauhetta
  • 4 rkl maitoa
  • 1 dl minivaahtokarkkeja

Lisäksi tarvitset

  • puuhaarukan

Valmistusohje

1. Sulata voi varoen, se ei saa ruskistua lainkaan. Lisää sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja maito. Anna kaiken sulaa miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen.

2. Kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna kiehua 3 minuuttia. Keitä sitten ilman kantta, kunnes massa läpäisee kuulatestin. Tiputa pisara massaa kylmään veteen ja kieritä palloksi. Jos tämä onnistuu, seos on valmis, keitä muuten vielä hetki.

3. Nosta kattila liedeltä ja laita kulhoon, jossa on kylmää vettä. Vatkaa massaan ilmaa puuhaarukalla. Massasta tulee paksu ja ilmava, ja se saa vaaleamman värin. Sekoita vaahtokarkkeja massaan. Ne sulavat puoliksi, ja tekevät massasta seepraraidallisen.

4. Kaada massa leivinpaperille reunalliseen vuokaan. Anna massan levätä, kunnes se alkaa jähmettyä. Piirrä sen pintaan ruutuja öljytyllä veitsellä. Kun massa on jähmettynyt täysin, sen voi leikata ruuduiksi. Säilytä viileässä kannellisessa astiassa, laita voipaperia kerrosten välille.

Lisää aiheesta:

Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkkuViljattomat suklaakeksitMinttusuklaaPerinteiset nekutBrownies-suklaaleivokset kolakastikkeellaVahakakkutoffeet
MakeisetKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku