Vaahtokarkkifudge
Nämä voiruudut saavat kauniin raidoituksen vaahtokarkeista, jotka sulavat osittain kun ne lisätään taikinaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
50 palaan
- 3 dl kidesokeria
- 60 g voita
- 4 rkl siirappia
- 4 tl kaakaojauhetta
- 4 rkl maitoa
- 1 dl minivaahtokarkkeja
Lisäksi tarvitset
- puuhaarukan
Valmistusohje
1. Sulata voi varoen, se ei saa ruskistua lainkaan. Lisää sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja maito. Anna kaiken sulaa miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen.
2. Kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna kiehua 3 minuuttia. Keitä sitten ilman kantta, kunnes massa läpäisee kuulatestin. Tiputa pisara massaa kylmään veteen ja kieritä palloksi. Jos tämä onnistuu, seos on valmis, keitä muuten vielä hetki.
3. Nosta kattila liedeltä ja laita kulhoon, jossa on kylmää vettä. Vatkaa massaan ilmaa puuhaarukalla. Massasta tulee paksu ja ilmava, ja se saa vaaleamman värin. Sekoita vaahtokarkkeja massaan. Ne sulavat puoliksi, ja tekevät massasta seepraraidallisen.
4. Kaada massa leivinpaperille reunalliseen vuokaan. Anna massan levätä, kunnes se alkaa jähmettyä. Piirrä sen pintaan ruutuja öljytyllä veitsellä. Kun massa on jähmettynyt täysin, sen voi leikata ruuduiksi. Säilytä viileässä kannellisessa astiassa, laita voipaperia kerrosten välille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa