Uunitortilla
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- oliiviöljyä
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 4 sipulia silputtuna
- 1 kuutioitu vihreä paprika
- 200 g kuutioituja, keitettyjä perunoita
- 5 isoa munaa
- noin 1 dl smetanaa
- 200 g raastettua manchego-juustoa
- 3 rkl silputtua ruohosipulia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Peitä 18 x 25 cm uunivuoka foliolla ja sivele se oliiviöljyllä. Pane hieman oliiviöljyä, sipulisilppu ja paprikakuutiot paistinpannuun ja kypsennä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Anna jäähtyä ja sekoita perunakuutiot joukkoon.
Vatkaa munat, juusto, smetana ja ruohosipuli isossa kulhossa. Sekoita jäähtyneet kasvikseen kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista uunissa 30–40 minuuttia, kunnes seos on kullanruskea, kohonnut ja keskeltä hyytynyt. Anna jäähtyä. Kumoa tortilla ruskistunut puoli ylöspäin leikkuu laudalle ja irrota folio. Anna jäähtyä täysin. Leikkaa pieniksi neliöiksi ja tarjoile cocktailtikkujen kera tai kiinnitä palat leipäviipaleeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa