- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- oliiviöljyä
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 4 sipulia silputtuna
- 1 kuutioitu vihreä paprika
- 200 g kuutioituja, keitettyjä perunoita
- 5 isoa munaa
- noin 1 dl smetanaa
- 200 g raastettua manchego-juustoa
- 3 rkl silputtua ruohosipulia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Peitä 18 x 25 cm uunivuoka foliolla ja sivele se oliiviöljyllä. Pane hieman oliiviöljyä, sipulisilppu ja paprikakuutiot paistinpannuun ja kypsennä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Anna jäähtyä ja sekoita perunakuutiot joukkoon.
Vatkaa munat, juusto, smetana ja ruohosipuli isossa kulhossa. Sekoita jäähtyneet kasvikseen kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista uunissa 30–40 minuuttia, kunnes seos on kullanruskea, kohonnut ja keskeltä hyytynyt. Anna jäähtyä. Kumoa tortilla ruskistunut puoli ylöspäin leikkuu laudalle ja irrota folio. Anna jäähtyä täysin. Leikkaa pieniksi neliöiksi ja tarjoile cocktailtikkujen kera tai kiinnitä palat leipäviipaleeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.