Uunissa paistetut sianluut

Paista vaihteeksi uunissa sian kylkirivien sijaan sianluita. Vähintään yhtä hyviä ja helppoja valmistaa.

Neljälle

  • 1,5 sianluita
  • suolaa ja pippuria
  • inkiväärijauhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 6-8 perunaa
  • 4 sipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta sianluut suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Sekoita öljy ja soija ja penslaa luita kauttaaltaan. Aseta luut uunipannuun.

2. Pese ja harjaa perunat huolella, mutta älä kuori. Kuori sipulit, mutta jätä ne kokonaisiksi. Leikkaa risti perunoihin ja sipuleihin ja laita ne ympäriinsä uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia. Voitele ja käännä luita pari kertaa.

3. Ota perunat ja sipulit uunista, kun ne ovat kypsiä. Paina sormilla sivuilta niiden sisusta hieman ulos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.