Uunissa paistetut sianluut
Paista vaihteeksi uunissa sian kylkirivien sijaan sianluita. Vähintään yhtä hyviä ja helppoja valmistaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1,5 sianluita
- suolaa ja pippuria
- inkiväärijauhetta
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 6-8 perunaa
- 4 sipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta sianluut suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Sekoita öljy ja soija ja penslaa luita kauttaaltaan. Aseta luut uunipannuun.
2. Pese ja harjaa perunat huolella, mutta älä kuori. Kuori sipulit, mutta jätä ne kokonaisiksi. Leikkaa risti perunoihin ja sipuleihin ja laita ne ympäriinsä uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia. Voitele ja käännä luita pari kertaa.
3. Ota perunat ja sipulit uunista, kun ne ovat kypsiä. Paina sormilla sivuilta niiden sisusta hieman ulos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka