Uunissa paistettu kokonainen hauki

Kun olet pyydystänyt sopivankokoisen hauen, voit paistaa sen uunissa. Tilkka kermaa tekee ihmeitä maulle.

Neljälle

  • 1-1 ½ kg haukea
  • 2 tl suolaa
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suomusta, perkaa ja huuhtele hauki, jätä pää paikoilleen, mutta poista kidukset. Hiero kalaan suolaa ja sitruunamehua. Tee kalaan pieniä viiltoja veitsellä.

2. Laita kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeistele voinokareilla.

3. Paista uunissa n. 15 minuuttia. Kaada päälle kerma ja valele kalaa usein. Kun kalanliha on valkeaa läpikotaisin ja evät irtoavat helposti, hauki on valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!