Uunissa paistettu kokonainen hauki
Kun olet pyydystänyt sopivankokoisen hauen, voit paistaa sen uunissa. Tilkka kermaa tekee ihmeitä maulle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1-1 ½ kg haukea
- 2 tl suolaa
- 1 sitruuna
- 2 rkl voita
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suomusta, perkaa ja huuhtele hauki, jätä pää paikoilleen, mutta poista kidukset. Hiero kalaan suolaa ja sitruunamehua. Tee kalaan pieniä viiltoja veitsellä.
2. Laita kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeistele voinokareilla.
3. Paista uunissa n. 15 minuuttia. Kaada päälle kerma ja valele kalaa usein. Kun kalanliha on valkeaa läpikotaisin ja evät irtoavat helposti, hauki on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa