Uunissa kypsennetty lipeäkala
Julkaistu
Pakastettua lipeäkalaa ei tarvitse liottaa ennen keittämistä. Jos sulatat kalan jääkaapissa, se vie 2-5 vuorokautta, joten aloita ajoissa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 pakettia pakastelipeäkalaa
- 2 tl suolaa
Tarjoiluun
- sinappia
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Sulata kalat. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalat nahkapuoli alaspäin korkealaitaiseen uunivuokaan tai emaloituun uunipannuun. Ripota päälle suolaa. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
2. Kypsytä uunissa 40-55 minuuttia. Kaada pois vuokaan muodostunut vesi.
3 Tarjoile sinapin ja vihreiden herneiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa