Uunisipulit ja -punajuuret

Tuore sipuli ja punajuuri maistuvat ihanilta uunissa paistettuina. Kuori ne vasta syödessä, niin kaikki arovat säilyvät.

Neljälle

  • 1 nippu tuoretta sipulia
  • 1 nippu tuoreita punajuuria

Kastike

  • 2 ½ dl ranskankermaa
  • 1 rkl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • karkeaa suolaa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa punajuurista ja sipuleista naatit ja laita ne pystyyn karkealle suolapedille uunivuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä, n. 45 minuuttia koosta riippuen.

3. Sekoita kastike ja tarjoile sipuleiden ja punajuurien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!