Uuniperunat
Sinun ei tarvitse ostaa erityisiä uuniperunoita, vaikka ne ovatkin kunnon kokoisia ja maistuvat hyviltä. Mutta mitkä tahansa suuret perunat soveltuvat uuniperunoiksi. Parhaiten onnistuvat jauhoiset lajikkeet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa perunaa
Tarjoiluun
- suolaa
- voita
- kermaviiliä
Valmistusohje
1. Esikuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat, pistä niihin muutama reikä.
2. Laita perunat pellille ja paista 50-60 minuuttia koosta riippuen, kokeile tikulla.
3. Tee perunoiden päälle ristiviillot, paina perunoita sivusta jolloin ristit avautuvat. Tarjoile suolan, voin ja/tai kermaviilin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti