Uuniomenat raparperikastikkeella
Omenat ja raparperi sopivat mauiltaan hyvin yhteen. Tässä ne saavat vielä seurakseen mantelia ja kanelia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 omenaa
- 2 rkl jääkylmää voita
- 2 rkl raastettua mantelimassaa
- 1 tl jauhettua kanelia
Raparperikastike
- 1 ½ dl raparperimehutiivistettä
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
- 4 ohutta raparperinvartta
- 2 rkl vettä
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Raparperikastike: Kuumenna mehu. Purista mukaan sitruunamehu, lisää kardemumma. Paloittele raparperinvarret ja lisää kattilaan. Keitä samalla sekoittaen kunnes raparperit pehmenevät, n. 5-10 minuuttia. Lisää kastikkeeseen hieman vettä.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat, mutta älä koverra pohjaan asti jotta täyte ei valu ulos. Leikkaa pohjista ohuet palat jotta omenat seisovat tasaisesti. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
3. Raasta mantelimassa ja voi karkeasti, sekoita mantelimassaan ensin kaneli, sitten voi. Täytä omenat seoksella. Ripottele loput omenoiden päälle. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat täysin pehmeitä. Tarjoile raparperikastikepeililtä, puuteroi päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta