Uuniomenat raparperikastikkeella

Omenat ja raparperi sopivat mauiltaan hyvin yhteen. Tässä ne saavat vielä seurakseen mantelia ja kanelia.

Neljälle

  • 4 omenaa
  • 2 rkl jääkylmää voita
  • 2 rkl raastettua mantelimassaa
  • 1 tl jauhettua kanelia

Raparperikastike

  • 1 ½ dl raparperimehutiivistettä
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
  • 4 ohutta raparperinvartta
  • 2 rkl vettä

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Raparperikastike: Kuumenna mehu. Purista mukaan sitruunamehu, lisää kardemumma. Paloittele raparperinvarret ja lisää kattilaan. Keitä samalla sekoittaen kunnes raparperit pehmenevät, n. 5-10 minuuttia. Lisää kastikkeeseen hieman vettä.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat, mutta älä koverra pohjaan asti jotta täyte ei valu ulos. Leikkaa pohjista ohuet palat jotta omenat seisovat tasaisesti. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

3. Raasta mantelimassa ja voi karkeasti, sekoita mantelimassaan ensin kaneli, sitten voi. Täytä omenat seoksella. Ripottele loput omenoiden päälle. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat täysin pehmeitä. Tarjoile raparperikastikepeililtä, puuteroi päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.