Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uuniomenat raparperikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omenat ja raparperi sopivat mauiltaan hyvin yhteen. Tässä ne saavat vielä seurakseen mantelia ja kanelia.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 omenaa
  • 2 rkl jääkylmää voita
  • 2 rkl raastettua mantelimassaa
  • 1 tl jauhettua kanelia

Raparperikastike

  • 1 ½ dl raparperimehutiivistettä
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
  • 4 ohutta raparperinvartta
  • 2 rkl vettä

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Raparperikastike: Kuumenna mehu. Purista mukaan sitruunamehu, lisää kardemumma. Paloittele raparperinvarret ja lisää kattilaan. Keitä samalla sekoittaen kunnes raparperit pehmenevät, n. 5-10 minuuttia. Lisää kastikkeeseen hieman vettä.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenista siemenkodat, mutta älä koverra pohjaan asti jotta täyte ei valu ulos. Leikkaa pohjista ohuet palat jotta omenat seisovat tasaisesti. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

3. Raasta mantelimassa ja voi karkeasti, sekoita mantelimassaan ensin kaneli, sitten voi. Täytä omenat seoksella. Ripottele loput omenoiden päälle. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes omenat ovat täysin pehmeitä. Tarjoile raparperikastikepeililtä, puuteroi päälle tomusokeria.

Lisää aiheesta:

Omena-kaurapaistos ja vaniljakastikeSokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaPaistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastikettaAppelsiinikeitto hedelmien ja marjojen keraRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetUunihedelmät
UuniomenatKevytKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Uuniomenat
  • 24.8.08:01
    Nopeat ja helpot

    Uuniomenatrifle

  • 07.10.202114:56
    Omenat

    Toscaomenat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaneliomenat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kokonaisena paistettuja omenoita vaniljakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Siirappi-kaneliomenat